Jätkades Autosky veebilehe kasutamist, nõustud meie kasutajakogemuse parandamiseks mõeldud küpsiste ja nende kasutamise tingimustega. Loe lähemalt

  • ASUME UUEL AADRESSIL: LÕÕTSA 8A

5 näpunäidet auto väärtuse säilitamiseks

Enamasti uut autot ostes me ei mõtle, mis me sellega 5 aasta pärast peale hakkame. Kas jätad endale või müüd maha? Ja kui pigem kaldud viimase suunas, siis millist hinda oma auto eest saaksid? Ühes asjas võid kindel olla – uue auto väärtus hakkab kahanema koheselt peale selle ostu.

Põhimõtteliselt peale esinduse parklast väljumist on Sinu uus auto väärt juba ca 10% ostuhinnast vähem. Iga järgneva aasta jooksul kaotab ta järgnevad 15-20% algsest väärtusest. See on auto omamise paratamatus ja kindlasti ei ole võimalik masinat müüa kallimalt kui Sa selle ostsid, välja arvatud teatud erijuhtudel.

Siiski saad ise ära teha küllaltki palju, et auto väärtust hoida müügi hetkeks võimalikult kõrgena.

1. Ole hoolas parkimiskoha valimisel

 

Parkimise puhul on kõige suuremaks ohuks teised juhid. Proovi parkida nii, et teiste sõidukitega kokkupõrkamise võimalus oleks nii väike, kui võimalik. Kui näed kitsast kohta, siis võimalusel ära trügi sinna ning ole kindel, et Sinu auto jääb alati parkimisjoonte sisse. Enamasti tähendab see, et pead leppima natuke kaugema parkimiskohaga, kui otse poe ukse ette sõites. Õnneks ei tee väike kõnnak paha ja ka Sinu autol on kindlasti ohutum.


Lisaks proovi vältida parkimist suurte puude alla. Langevad oksad, kleepuv õietolm ja lindude happeline väljaheide võib rikkuda auto värvi.

2. Puhasta autot regulaarselt

Ja seda nii seest kui ka väljast. Masina regulaarne puhastamine võimaldab kiiremini leida mõlke, kriimustusi ja muid kosmeetilisi probleeme ning samuti hoiab see värvi värskena. Kui tahad teada, mis on 5 tüüpilist viga auto pesemisel ning kuidas neid vältida, siis loe seda meie eelnevast blogist. 

Pööra kindlasti tähelepanu ka auto sisemusele, kuna seal levivad aroomid on ühed esimesed asjad, mis proovisõitu tehes uuele potentsiaalsele omanikule ninna jäävad. Väldi kindlasti autos söömist, joomist ja suitsetamise. Ükskõik kui korras Sinu masin tehnilises mõttes ka ei oleks, kui auto interjöör seest haiseb, siis ilmselt ei tule müük nii kergelt. Uue auto lõhna säilitamise kohta võid lugeda meie blogisti “Uue auto lõhn ja kuidas seda säilitada”. 

3.Vii läbi regulaarsed hooldustööd


Hoia auto mootoril ja erinevatel kuluartiklitel hoolikalt silma peal. Kui miskit on vaja parandada, aja see koheselt korda. Kuigi tegemist on väljaminekuga, siis tuleks sellest mõelda kui investeeringust: lihtsam on asjad korda ajada enne, kui oodata ära, et midagi katki läheb või juhtub midagi halvemat. Tihti võib juhtuda ka nii, et väiksemad probleemid, mille parandamine oleks alguses väga kerge ja mitte eriti kulukas, muutuvad hiljem palju suuremateks ja kulukamateks, millega tegelemiseks on vaja kindlustusandja abi.

Õnnetuse korral tuleks registreerida kaskokindlustuse juhtum, mis mõjutab omakorda Sinu kindlustuse ajalugu ja see omakorda liikluskindlustuse poliisi hinda.

Põhjalik hooldusajalugu on iga müüdava auto jaoks väga suur pluss, nii et ära seda kindlasti unusta.

4. Hoia alles kõik autoga seotud dokumendid


Tõenäoliselt oled teadlik, et kõik autoga seotud dokumendid tuleb alles hoida. Pane need kõik ühte kausta ja võimalusel säti kronoloogilisse järjekorda, eriti mis puudutavad kindlustusandja poolt väljastatud dokumente erinevate juhtumite kohta. Paljude meelest ei ole hea, kui sellised dokumendid on uuele ostjale näha aga parem on teha ostu hetkeks kogu oma auto ajalugu nii nähtavaks ja arusaadavaks, kui võimalik.

5. Sõida ettevaatlikult ja mõõdukalt



Lõppkokkuvõttes on auto ostmise eesmärk, et sellega sõita. Siin tekib aga väike vastuolu, kuna müügi hetkel vaatab uus omanik kindlasti Sinu masina läbisõidu numbrit ja mida kõrgem see on, seda väiksemat hinda ta on nõus maksma. Selliselt võid proovida hoida oma auto läbisõitu väiksena, kasutades vahel ühistransporti, kondimootorit või lunides mõnelt sõbralt küüti. Eks ikka eesmärgiga oma auto läbisõitu väiksena hoida.

Liikluses ole tähelepanelik ning vali alati tee- ja ilmastikuoludele sobiv sõidukiirus. Seda eelkõige ohutuse tagamiseks, aga ka auto vigastamise vältimiseks. Nagu ka parklates, on liikluses enamasti suurimaks ohuks just teised autojuhid. 

Kokkuvõtteks

Kasutatud auto müümine on aeganõudev tegevus, millest ei puudu ka omad nipid. Kui tahad kindel olla, et Sinu auto saab kiirelt ning õiglase hinnaga müüdud, siis too see Autosky’sse, kus meie professionaalid aitavad Sul leida ostja.