Jätkades Autosky veebilehe kasutamist, nõustud meie kasutajakogemuse parandamiseks mõeldud küpsiste ja nende kasutamise tingimustega. Loe lähemalt

  • ASUME UUEL AADRESSIL: LÕÕTSA 8A
auto-tellimine-euroopast

Auto tellimise plussid ja miinused

Kas osta uus või kasutatud auto?”, on finantskaalutletud enamikule meist tuttav küsimus. Õnneks pole vaja palju raha, et säästa palju raha, sest tengelpungale tervislik vastus on kasutatud auto, kuid kust või kuidas seda soetama peaks on juba täitsa teine küsimus.

Üldtuntumad valikud on muidugi eraisiku käest ja ka kasutatud auto edasimüüjalt. Nende allikate kaudu ostu eeltööks ja ettevalmistuseks on meil ka eraldi põhjalik blogipostitus kasutatud auto ostmisest.

Kuid käesolevas postituses räägime lähemalt kolmandast valikust, kasutatud auto tellimisest ja tutvustame lühidalt, mis on auto tellimise plussid ja miinused.

Plussid

1. Suurem valik sõidukeid

Esiteks, kohalikult turult otsides on vähetõenäoline, et leiad täpselt selle auto, mida tahad. Sestap on Euroopa autoturu lõputu valik suureks eeliseks just neile, kes teavad mida tahavad, ega otsi autot, millega peaks vaid leppima.

Nii suurelt turult on igaühel võimalik leida täpselt see auto, mis vastab lisavarustuselt, värvilt, läbisõidult kõikidele soovidele ja olemus omanikule.

2. Soodsamad hinnad

Teiseks suureks eeliseks on hind. Sageli on tellitud autode hinnad soodsamad, kuna automüüjate vahendustasud on väiksemad kui platsil seisvat autot ostes.

3. Saab tagantjärgi pretensioone esitada

Sarnaselt kvaliteetselt müüjalt platsilt ostes on usaldusväärsetelt ja mainekatelt müüjatelt tellides ka tagantjärgi pretensioonide esitamise võimalus.

4. Garantiivõimalus

Sarnaselt platsilt ostmisele on tellitud autodel tihti võimalik saada kaasa nii tehase kui müüjapoolne garantii. Ei pea üldsegi muretsema, et saadetakse auto, mis varsti varujuppideks läheb.

5. Rohkem autot sama raha eest

Kõrgema elatustasemega riikides vahetatakse “vana” auto uue vastu välja varem ning sellest tingituna on ka kasutatud autode osas rohkem värsket valikut. Lisaks, kuna on väheseid riike, mis nii väikesed kui Eesti, on valiku rohkuse tõttu hinnad ka märksa odavamad.

Tihti on ka tellitavatel autodel võimalik lisavarustuse järelpaigaldus. Mis tähendab, et enne sulle kätte andmist paigaldatakse autole sinu soovitud veljed, eelsoojendi, kärukonks jpm.

6. Tihti saab auto kätte sama kiiresti, kui platsilt ostes

Kuigi platsilt ostes võib asi näida nii lihtne kui “käepigistus, võtmed ja sõida minema”, siis on asjatamist sellest tihti veidi rohkem. Sestap ei tasu ka tellimise puhul kuluvat aega pidada märkimisväärselt suuremaks, kui platsilt ostes.

Miinused

1. Tellitud auto tuleb välja osta

Olenevalt küll lepingust, kuid enamjaolt tuleb tellitud auto välja osta kui see on juba kohal. Siinkohal on, sarnaselt kohalikule turule, võimaluseks autoliising või järelmaks.  

2. Puudub proovisõidu võimalus

Üks suurimaid miinuseid autospetsialistidele, kellel on tundlikum sõidumeel ja täpsem tunnetus. Kui just ise kohale ei sõida, et teha prooviringi on järgmine parim lahendus kohalik, kolmanda osapoole ekspertiis.

3. Liiga palju valikuid

Nagu iga asjaga, võib valiku üleküllus tekitada rohkem segadust. Selle vältimiseks tasub minna otsima kindlate vajaduste ja soovidega. Et teha mõistlikku ja enda võimalustele vastavat valikut loe meie postitusi auto ostmisega seonduvatest kuludest ja auto otsingu alustamisest.

4. Petlikud või liiga head pakkumised

Tasub meeles pidada, et liiga häid asju pole olemas, aga samas hea diili leidmine pole võimatu.


Kui hind on LIIGA soodne, siis ta on seda põhjusega. Tõenäoliselt tuleb hiljem palju probleeme.

Kokkuvõtteks

Kui oled auto otsingul ning silmapiiril pole just kõige soodsam ega vanem sõiduk, siis tasub ka välismaistelt turgudelt otsida. Valik on suurem ning autode seisukord on samal tasemel ja parema elatustasemega riikides tihti isegi parem.

Ei tasu üleliia karta, küll aga tasuks autosid vaadata vaid usaldusväärsetelt müüjatelt. Nende soov müüginumbreid säilitada ja tulevikus kasvatada tagab selle, et nad annavad endast parima ja hoolitsevad iga kliendi eest.

Mainekam müüja on reeglina garantii, et sõiduk vastab reklaamitule ja juhul kui ei vasta, siis saab(nende kulul) vastavusse viidud või raha tagasi. 

Auto tellimine Autosky kaudu

Meie kaudu on auto tellimine lihtsam kui 1-2-3, tuleb vaid täita meie tellimisvorm.

Oleme autode tellimisega Euroopast tegelenud juba üle 20. aasta. Meil on välja kujunenud lai ja usaldusväärsete partnerite võrgustik.

Meie kaudu saab lihtsalt tellida uueväärilisi ja heas korras kasutatud autosid Saksa, Belgia, Itaalia ning Jaapani autooksjonitelt. Autode otsinguks kasutame peamiselt maailma suurimad kinniseid ja avalikke andmebaase.

Kui esitate meile tellimuse, siis enne pakkumise koostamist teostame eeltöö nii sõiduki kui müüja kohta ja veendume auto seisukorra ja kvaliteedi suhtes. Võimalusel saadame teile vaste, koos lingi ja pilditega 2 tööpäeva jooksul alates päringu esitamisest.

Iga tellimusega võtame ühendust margiesindustega ja selgitame välja kõik auto hooldus- ja remondimärgetega seonduva. Vajadusel tellime ka kohalikult partnerilt auto ekspertiisiakti. 

Küll aga tasub meeles pidada, et auto tellmisel Euroopa Liidu liikmesriikidest kehtivad Euroopa Liidu nõuded. Väljaspoolt Euroopa liitu tellimisel on EL seaduste järgi impordimaksustamine.

Lähemalt meie tellimisest saad lugeda meie autode tellimise lehelt.

Kui sulle meeldis see postitus ning leidsid siit huvitavat või kasulikku infot, ole sõbraks ja jaga seda ka sõprade seas või sotsiaalmeedias.

Tuvalist teed!