Jätkades Autosky veebilehe kasutamist, nõustud meie kasutajakogemuse parandamiseks mõeldud küpsiste ja nende kasutamise tingimustega. Loe lähemalt

  • ASUME UUEL AADRESSIL: LÕÕTSA 8A

Kuidas osta uus auto ilma sentigi oma raha välja käimata

Uus auto on kindlasti iga autoomaniku unistuseks. Nendest haruldastest isenditest oleme juba ka palju kirjutanud, tuues välja kuidas uut autot endale tellida; selle lõhna säilitada; parimad nipid nende eest hoolitsemiseks; kas osta auto välja, võtta laen või liising jne. 


Uus auto võib tore ju olla aga kõigepealt pead selle endale suutma osta. Paraku nimetab Postimehe majandustoimetus õigustatult Eesti autoparki “Euroopa prügikastiks. Nimelt ilmneb artiklist, et keskmise Eestis arvel oleva auto vanus on hämmastav 15 aastat. 


Olles Autosky-s suure südamega, panime meeskonnaga pead kokku ja mõtlesime välja viisi, kuidas saad endale uue auto selle eest sentigi ise välja käimata. Eks ikka selleks, et kõik kel uue auto soov südames, saaks seda endale ka lubada. Mõttetalgud kandsid vilja ja tulemuseks jõudsime vägagi soodsa ja mugava teenuseni. 


Edasi loe ainult juhul, kui tahad teada, kuidas osta täiesti uus auto ilma sentigi oma raha välja käimata.

Uue auto liising



Enamus Eesti inimesi kasutab uue auto soetamiseks liisingut, mis on rahaliselt ka igati mõistlik otsus. Liisingu puhul esineb aga kaks barjääri, mida peab iga ratsionaalselt mõtlev
homo economicus enda jaoks ületama. Nendeks on:


  1. Piisava sissemaksu leidmine liisingu alustamiseks
  2. Igakuise liisingumakse kuludesse mahutamine

Autoskys annavad näiteks enamik kliente uut autot valides meile piiranguks ette, kui palju nad on nõus igakuiselt auto liisingu peale kulutama. See summa määrab ära ka ostetava masina hinnaklassi. 


Kui soovid nüüd osta kas natuke kallimat autot, nii et igakuised kulud ei tõuseks või tahad oma liisingumakset odavamaks saada, on seda kõige mõistlikum teha sissemaksu summat suurendades. Kõlab lihtsalt. Kahjuks on aga reaalsus natuke keerulisem. 


Vaatame järgmiseks, mis on parim viis saada sissemaks uuele autole.


Kuidas saada sissemaks uuele autole


Auto sissemaksu saamiseks on olemas mitmeid võimalusi, kus mõned kiiremad ja mõistlikumad, kui teised. Üks parimaid võimalusi on auto omanikuna oma vana masin uue sissemaksu jaoks maha müüa. Hea müügitehingu puhul saad võibolla veel väikese sutsaka ka reisifondi jaoks. Kui hetkel aga autot ei oma, on vaja hoiupõrsas katki lüüa ning loota parimat. 


Kasutatud auto müümine võib aga parajaks peavaluks kujuneda. Seda ennekõige erinevate tegevuste tõttu, mida pead kogu müügiprotsessi vältel tegema. Meie kogemus näitab, et keskmiselt võtab see toiming aega 3-4 kuud. Vaatame kiirelt üle, mis toimingud ootavad Sind auto müümisel ees.

Auto müügiks ettevalmistamine


Enne müügikuulutuse loomist pead auto selleks tähtsaks hetkeks ette valmistama. Selleks toimeta nõnda: 


  1. Tõsta kõik oma vana kola autost välja.
  2. Puhasta auto nii seest kui väljast. 
  3. Vajadusel paranda auto juures suuremad vead. Siin kasuta kainet loogikat, kuna auto ei pea tingimata olema täiesti laitmatus tehnilises korras. Pigem mõtle läbi millised remonttööd võimaldavad auto eest kõrgemat hinda küsida. 

Auto müügiks ettevalmistamise kohta saad pikemalt lugeda meie blogipostist auto ostmise ABC-st.

Auto pildistamine 


Peale auto ettevalmistust on aeg teha müügikuulutuse jaoks pildid. Siinkohal on kindlasti abiks meie blogipost: Kuidas pildistada oma autot nagu proff. Nimelt on hea pildimaterjal üks peamisi (kui mitte ainukesi) vahendeid, kuidas huvilisi oma müügikuulutuse juurde meelitada. Kogu selle tegevuse peale planeeri aga paar päeva. 

Auto müügikuulutuse loomine ning turuseire


Kui auto puhas ja pildid tehtud, on aeg luua müügikuulutus. Seda siis ikka Eesti peamises automüügi portaalis www.auto24.ee. Siia pead ka natuke aega (ja raha) varuma, et luua endale vajadusel uus konto, sisestada auto andmed ning lisada pildid. 


Müügikuulutuse juures on väga tähtis panna oma autole õige hind. Liialt väike number aitab küll kiiresti müüa aga kasum jääb saamata. Liialt kõrge hinna puhul võib müük aga sootuks ära jääda. Õiglase hinna leidmiseks tee müügiportaalis korralik turuseire, otsides välja kõik samade näitajatega mudelid. Hinna saad juba kujundada vastavalt leitud tulemustele. 

Ostjatega suhtlemine

Kuulutus tehtud on aeg jääda ootele. Kui müüd ise autot, on see etapp enamasti ka kõige tülikam. Eduka müügi eesmärgil pead igal hetkel olema kättesaadav ning valmis oma autot näitamas käima. Paraku on enamikel huvilistel aega proovisõidu tegemiseks ainult nädala sees ja töö aegadel. Selles etapis pead varuma endale palju jaksu ja vastupidavust. 

Ostu-müügilepingu täitmine   


Kui kõik on õnnestunud ja said endale ostja on aeg hakata paberit määrima. Olenevalt olukorrast võib ka siin kõvasti aega minna. Näiteks, kui müüd hetkel liisingus olevat autot ja uus ostja tahab seda omakorda liisingusse võtta, pead tegema neljapoolse lepingu enda, ostja ning teie mõlema panga vahel. Siia tasub kindlasti sisse arvestada suurem ajakulu, mida pangad oma suure bürokraatiaga tekitavad. Meie kogemusel võib see aega võtta kuni kuu.

Uue auto tellimine 


Nüüd kui raha käes, on aeg hakata valima endale uut autot. Olenevalt soovidest võid minna kas kasutatud auto teed või valida täitsa uue masina. Uue masina valimisel arvesta ka võimaliku tellimisajaga, (kui just ei vali laoautot) mis võib populaarsemate automarkide puhul aega võtta kuni pool aastat. 


Meil on aga lahendus, kuidas saaksid juba täna hakata endale uut autot ostma. 

Kuidas osta endale uus auto ilma sentigi oma raha välja käimata


Autosky-s võtsime eesmärgiks muuta kogu auto müügi ning ostuprotsessi oluliselt lihtsamaks, kiiremaks ning ka rahaliselt mõistlikumaks. Seda saame teha tänu oma headele koostööpartneritele nagu näiteks ESTO järelmaks ning täisteeninduslik remonditöökoda Carfox

Uue auto ostmine Autosky moodi näeb välja selliselt: 

  1. Too oma vana auto Autosky’sse 

Kõik algab vanast autost, kuna selle alusel saame anda Sulle sissemaksu uue ostmiseks. Too oma vana auto meile ning koostöös Carfoxiga hinnastame selle müügi jaoks ära. Vastavalt auto müügihinnale saame pakkuda koheselt ka ettemaksu uuele autole. Sissemaksu eest hoolitseb meie koostööpartner ESTO, mis kannab positiivse otsuse puhul raha Sinu arvele loetud tundidega. 

  1. Valmistame Sinu auto müügiks ette

Nagu eelnevalt kirjutasime, siis auto müümine võtab väga palju aega ning vaeva. Jäta see meie mureks ja kontsentreeru ise uue masina valimisele. Samal ajal valmistavad meie spetsialistid Sinu masina müügiks ette, tehes selle puhtaks ning pildistades üles. 

  1. Müüme Sinu vana auto

Peale müügi ettevalmistust tegelevad meie spetsialistid aktiivselt Sinu masina müügiga, olles ühenduses huvilistega, korraldades proovisõite ning reklaamides masinat erinevates portaalides. 

  1. Tasaarveldame auto sissemaksu vana auto müügist tuleva summaga

Peale auto müüki saame Sinuga tasaarveldada sissemaksu summa ja müügiga seonduvad kulud. Kuludest üle jäänud summa kanname Sinu kontole. Selliselt ei pea Sa uue auto ostmiseks sentigi välja käima, vaid teenid pigem raha juurde.

  1. Uue auto võid osta kust iganes soovid

Oma uue auto sissemaksu raha võid kasutada kus iganes soovid ja ei pea tingimata meie käest ostma. Vajadusel saame kindlasti aga aidata uue valimisel ning tellimisel. 

Sobib hästi ka ettevõtetele

Eelpool kirjeldatud lahendus sobib väga hästi ka ettevõtetele, kes soovivad soetada endale uut sõidukit. Selleks too oma vana auto meile ja aitame selle Sul maha müüa ning saad sissemaksu ettevõtte nimele. 

Kokkuvõtteks

Nüüd, kui uue auto mõtted mõlguvad peas, on aeg tegutsema hakata. Külasta kõigepealt meie salongi aadressil Pärnu mnt 139 E/3, kus meie spetsialistid vaatad Sinu müüki mineva masina tasuta üle. Tule kohe, sest ainult nii saad hakata omale uut autot ostma juba täna.